12. Positieve gezondheid

12. Positieve gezondheid

Hoe kunnen we medewerkers helpen meer inzicht te krijgen in hun eigen (positieve) gezondheid en hen ondersteunen om hier actief mee aan de slag te kunnen gaan? (Om langdurig verzuim door overbelasting te voorkomen).
Er gaat veel aandacht uit naar verzuim en het oplossen hiervan en nog te weinig naar preventie en naar positieve gezondheid. De werkdruk ineens omlaag brengen zal niet zomaar gaan, dus willen we naar de andere kant kijken; Hoe kun je als persoon vitaler worden en blijven, een goede energiebalans houden, gezond, gelukkig en bevlogen aan het werk zijn en blijven? Op welke signalen moet je letten? Hoe meet je die (liefst op de achtergrond)? Hoe weet je welke signalen voor jou als individu van belang zijn? En als jouw signalen op oranje staan; wat kan je dan doen?

Info over de challenge

Naam uitdager: Reinaerde
Organisatie: Reinaerde
Voor wie is dit de grootste uitdaging?: Medewerkers zelf, want zorgmedewerkers zijn gewend eerst voor anderen te zorgen en dan pas voor zich zelf.
Hoe groot is het probleem?: 9
Waarom wil je dit probleem aanpakken?: We willen kijken hoe we meer nadruk kunnen leggen op inzicht bij medewerkers op het gebied van preventie en positieve gezondheid. Kortom: vitalere medewerkers!
612