Hoe-zit-jij-in-je-werk-coach

Hoe-zit-jij-in-je-werk-coach

De uitstroom binnen de VG sector is hoog. Als organisaties krijgen we te laat of weinig grip op de werkelijke uitstroom reden van professionals. Bij exit gespreken is men vaak “politiek correct” in het opgeven van de reden en bovendien al vertrokken bij de organisatie. Het blijkt voor medewerkers een hoge drempel om vroegtijdig aan te geven dat er iets knaagt. Wat het ook is, iets kleins of groots, iets in werk of privé sfeer of vanuit loopbaan perspectief. Ook is er niet altijd zicht op welke ondersteuning er is voor de medewerker of voelt “hulp vragen” te zwaar. Wie kan je helpen met al je vragen en je constructief advies geven? Bij wie kun jij je onzekerheid of twijfels kwijt? De medewerker ziet intern niet altijd het perspectief wat er vaak wel is.

Kunnen wij iets ontwikkelen waardoor medewerkers op een laagdrempelige, stimulerende en ongelimiteerde manier kunnen aangeven hoe ze in het werk zitten, hoe zij zich voelen en wat ze nodig hebben om het werk goed te kunnen blijven doen?

Info over de challenge

Naam uitdager: Ipse de Bruggen
Organisatie: Ipse de Bruggen
Voor wie is dit de grootste uitdaging?: De cliënten
Hoe groot is het probleem?: 8
Waarom wil je dit probleem aanpakken?: Er wordt veel gevraagd van onze zorg medewerkers. Ziekteverzuim en de uitstroom is hoog. We willen graag aandacht en nabijheid brengen naar onze medewerkers zodat zij het werk goed kunnen doen. Er zijn zoveel (loopbaan) kansen binnen onze organisatie en in de sector. Het lijkt wel alsof de standaard manieren om daar tijd voor vrij te maken op dit moment enorm onder druk staat. We zouden meer en vaker met elkaar in gesprek moeten zijn. Hoe kunnen we dat op een laagdrempelige manier ondersteunt met technologie (data) voor elkaar krijgen?
234